obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Post hier alles m.b.t. de TV diensten.
 Onderwerp afdrukken
Veronica HD
henk05
SBS6 HD VAN START BIJ CANALDIGITAAL, VERONICA HD BIJ MEER AANBIEDERS

Het aantal HD-aanbieders dat HD-kanalen van SBS Broadcasting doorgeven wordt steeds groter. Vandaag is CanalDigitaal gestart met de doorgifte van SBS6 HD. Ook gaan steeds meer HD-aanbieders Veronica HD doorgeven.

Door de MPEG4-omzetting van één van de transponders die M7 Group S.A, de eigenaar van CanalDigitaal, huurt bij satellietoperator SES Astra is sinds vanmorgen SBS6 HD via de satelliet bij CanalDigitaal beschikbaar. Voor het ontvangen van deze zender dient men een aanvullend HD-abonnement af te sluiten dat 5 euro per maand kost. In april gaat CanalDigitaal ook de twee resterende HD-zenders van SBS Broadcasting, NET 5 HD en Veronica HD, aanbieden. NET 5 HD was het eerste HD-kanaal waar SBS Broadcasting in Nederland, eind verleden jaar, mee startte.

In april gaan overigens meer HD-aanbieders, dan alleen CanalDigitaal, Veronica HD doorgeven. Dat wordt bevestigd door SBS woordvoerder Dik Nagtegaal: “De volgende aanbieders bieden al, of starten in april met het aanbieden van, Veronica HD aan: KNP, Tele2, Caiway, Canal Digitaal en Glashart Media.” Het aantal programma’s dat via Veronica HD in native HD-kwaliteit te zien zijn gaat overigens ook vanaf april toenemen. “Op dit moment zijn al enige tijd de programma’s NCIS L.A en Lauren Verslaat daadwerkelijk in HD kwaliteit te zien. In april komt daar ook de serie The Pacific bij” aldus Nagtegaal. The Pacific is een coproductie van Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman. Waar hun eerdere hitserie Band of Brothers zich afspeelde in Europa, gaat de oorlogsverfilming The Pacific over de Tweede Wereldoorlog in Azië. In tien afleveringen worden drie jonge Amerikanen van de U.S. Marines gevolgd in hun strijd tegen de Japanners. Het budget van deze productie bedraagt meer dan 200 miljoen dollar, wat van The Pacific de duurste miniserie ooit maakt. De start van de serie in Amerika werd ontvangen met lovende kritieken. In Nederland is de miniserie vanaf woensdag 7 april om 22.20 uur bij Veronica te zien.

Opvallend is dat SBS Broadcasting op dit moment veel distributieovereenkomsten voor de HD-kanalen met IPTV aanbieders heeft gesloten. Zo is men door overeenkomsten met KPN, Tele2 en Glashart media – dat een samenvoeging van IPTV-activiteiten van Reggefiber, Lijbrandt Telecom, Y3-net en de overname van klanten van Hertzinger HSO is – op bijna alle glasvezelnetwerken van Nederland ook in HD-kwaliteit te bekijken. Landelijk dekkend bereik in Nederland verkrijgt SBS Broadcasting voor de HD-kanalen als in de loop van komende maand, naast SBS6 HD, ook Veronica HD en NET5 HD bij CanalDigitaal beschikbaar komt. Via de kabel zijn de HD-kanalen van SBS Broadcasting alleen nog via Caiway, dat deze kanalen ook op via glasvezelnetwerken waar men op IPTV gebied actief is doorgeeft, te zien. Vooralsnog zijn de HD-kanalen nog niet te zien bij Ziggo en UPC. “De onderhandelingen lopen, maar er is nog niks concreets te melden” aldus SBS woordvoerder Dik Nagtegaal. Ziggo verwees verleden week geruchten dat nu al bekend is dat de HD-zenders van SBS Broadcasting en RTL Nederland per 1 mei beschikbaar zouden komen naar het rijk der fabelen. UPC wil gedurende de lopende onderhandelingen geen mededelingen doen over de komst van de SBS HD-kanalen. Met kleinere kabeltelevisieaanbieders, zoals Delta Kabel, lopen de onderhandelingen ook nog steeds door.

-- Kan Tele2 dit bevestigen?
 
McBeukie
Laat maar komen zou ik zeggen GEWELDIG!!!!! maar Tele2 niet te duur he......
 
Tele2 Webcare
Beste forumleden,

Momenteel is Tele2 bezig met het samenstellen van een HD zenderpakket. Natuurlijk wordt hierbij ook gekeken naar de mogelijke opname van SBS-zenders in dit pakket. Echter de excacte zenderinhoud van dit pakket is nog niet duidelijk en ook de prijsstelling is hier van afhankelijk. Wij hopen nog voor de zomer te kunnen starten met dit HD zenderpakket. Als er meer bekend is over de invulling hiervan dan zullen wij dit direct communiceren.

Ik hoop jullie hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Danielle van Tele2
 
McBeukie
We wachten met smart af....Smile
 
henk05
Dat klinkt goed! Om jullie op weg te helpen:

- National geographic HD
- Discovery HD
- Eurosport HD
- SBS6 NET5 Veronica HD
- RTL HD
- Publieke omroep HD

in een totaalpakket van 7,50 euro (dus niet bovenop de 5 die we al betalen) lijkt me reeel en haalbaar!

Kom maar op met die kanalen! Cool
 
McBeukie
History HD ook nog graag erbij dan....
 
henk05
Hahaha
McBeukie
Ik vrees dat we dan al gauw tegen de 7,69 aanlopen! Wink
 
McBeukie
oei oei dan wordt het wel wat te duur hoor...
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Veronica HD', te verwijzen!
BBcode:
HTML: