obey-robots.txt
30 Mei 2016, 20:16
Navigatie
Ledenenquête
Heeft dit forum je geholpen met je probleem of vraag?

Ja
Ledenenquête: Heeft dit forum je geholpen met je probleem of vraag? Ja 65% [82 stemmen]
65% [82 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Heeft dit forum je geholpen met je probleem of vraag? Nee 35% [44 stemmen]
35% [44 stemmen]

Stemmen: 126
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 30 aug 2010
Haal meer uit Usenet
VyprVPNYearlyProSpecial\n
Welkom

Hebt u hulp nodig post dan uw vraag, klacht of opmerking! Daarvoor moet u zich wel vrijblijvend registreren. Na inloggen kunt u hier klikken voor uw eerste post. Crew en leden van de Tele2 Gebruikers Groep helpen u graag.

Hieronder de laatste 10 forum reacties. Naar het complete »Tele2 Forum«. Tele2 Forum Volg Forum Tele2 via Twitter.
  Onderwerpen x bekeken antwoorden Laatste bericht
Nieuwe berichten

NAT type 3 wijzigen voor 2 PS 4

« Ga naar bericht

Als ik alle problemen op het andere Tele2 forum lees, dan denk ik dat het heel lastig wordt. De oplossing is dan een eigen router achter het modem en daarop het router deel uitschakelen. Hier: htt...

  Algemeen « Meer onderwerpen
6 1 abmg
30 mei 2016, 20:06
Actief onderwerp

Admin toegang voor de Comtrend router

« Ga naar bericht

@Mockermar Works perfect! Thanks!

  Internet tot 50 Mbit/s via VDSL « Meer onderwerpen
63885 101 michielio_tele2
18 mei 2016, 12:53
Geen nieuwe berichten

Van Amino A532 naar Amino A550

« Ga naar bericht

Als de opnames op de harde schijf staan van de A532, kan je die niet overzetten. Ze blijven voor altijd staan in de set-top-box tot ze gewist worden. Pas bij een cloud oplossing kan dat wel. Da...

  Settop boxen / digitale ontvangers IPTV « Meer onderwerpen
151 1 cornfed
16 mei 2016, 12:50
Geen nieuwe berichten

Verbindingsproblemen Playstation. [Niet PSN]

« Ga naar bericht

Heb je deze post gezien: https://forum.tel...tid=300033 ? Het public ip uit dit voorbeeld moet je wel vervangen door je eigen. De standaard gateway die ik hierboven gegeven had komt overeen met...

  Storing « Meer onderwerpen
239 2 abmg
15 mei 2016, 14:16
Geen nieuwe berichten

Download snelheid

« Ga naar bericht

Sinds drie dagen download snelheid zo'n 2 a 3 Mbs. I.p.v. de beloofde 50Mbs (Internet Basis). Gek genoeg geen storingsmelding op site. De upload daarentegen is 30 Mbs. Heb ik niets aan.

  Algemeen « Meer onderwerpen
146 0 Graafjestele
06 mei 2016, 21:24
Geen nieuwe berichten

netwerk-id, netwekfrequentie en symboolfrequentie

« Ga naar bericht

Nee, dat gaat zo niet. TV via Tele2 werkt uitsluitend via een set-top-box.

  Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen « Meer onderwerpen
303 1 cornfed
22 apr 2016, 13:58
Actief onderwerp

Poorten openen voor de Xbox & Playstation

« Ga naar bericht

Graag gedaan! Fijn dat het beter werkt! Groeten, Ab

  Helpdesk « Meer onderwerpen
46236 74 abmg
17 mrt 2016, 18:56
Geen nieuwe berichten

VPN verbinding

« Ga naar bericht

Ik ben er uit, maakte het veel moeilijker dan dat het is. Inmiddels een prima test VPN verbinding kunnen opzetten met de boze buitenwereld, bij Tele2 is dat dus geen probleem.

  Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen « Meer onderwerpen
381 1 Cortelo
01 mrt 2016, 16:21
Geen nieuwe berichten

Tele2 adsl en eigen modem

« Ga naar bericht

sry, op de een of andere manier het verkeerde topic geselecteerd...

  Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen « Meer onderwerpen
3188 7 gr_szs
25 feb 2016, 00:39
Geen nieuwe berichten

Amino IPTV Afstandsbediening

« Ga naar bericht

Hoi Kass, Die functie ken ik maar al te goed. Zo kan je even wegzappen tijdens reclameblokken en dergelijke. Ik denk dat die functie niet bestaat op de Amino. Dat circulaire pijltje is alle...

  Settop boxen / digitale ontvangers IPTV « Meer onderwerpen
380 1 cornfed
20 feb 2016, 15:55
Deze button Tele2 Gebruikers Groep op je eigen website of blog. Klik selecteert alles, kopieer en plak!
BBcode:
HTML:
Tele2 4G opstelpunten worden aangesloten op glasvezel

Tele2 4GTele2 Nederland maakt vandaag de samenwerking bekend met Eurofiber voor de aansluiting van een groot deel van haar mobiele opstelpunten op glasvezel. Tele2 bouwt in hoog tempo een eigen mobiel netwerk met zo’n 3500 antennes verspreid over heel Nederland. Het nieuwe Tele2 4G only netwerk moet in staat zijn grote hoeveelheden data te kunnen transporteren. Hiervoor zijn in delen van het land hoogwaardige glasvezelverbindingen cruciaal. De verbindingen die worden geleverd door Eurofiber zijn een aanvulling op het eigen glasvezelnetwerk van Tele2. De overeenkomst vormt voorlopig de laatste belangrijke bouwsteen voor de efficiënte uitrol van het eigen mobiele 4G-netwerk. De samenwerking gaat onmiddellijk van start. 

 

Het is niet veel mensen bekend dat het overgrote deel van ons mobiele verkeer middels vaste verbindingen wordt getransporteerd. De groeiende mobiele databehoefte van consumenten en bedrijven, maakt de capaciteit van de transportnetwerken in de grond steeds belangrijker. Glasvezel is hierbij de meest efficiënte en toekomst vaste optie. Eurofiber is een van de grootste aanbieders van zakelijke glasvezelverbindingen in Nederland. Momenteel verloopt al bijna 50% van al het mobiele verkeer via het netwerk van Eurofiber. Alex Goldblum, CEO Eurofiber: “Wij zijn onder de indruk van de ambitie van Tele2 om razend snel een 4G-only netwerk uit te rollen. En uiteraard trots dat we een belangrijke rol spelen in de verwezenlijking ervan. Dankzij onze expertise op het gebied van glasvezelinfrastructuren kunnen we Tele2 hier maximaal in ondersteunen.”

Slimme bouwstenen

EurofiberTele2 bouwt een eigen mobiel netwerk, daarbij zoekt Tele2 voortdurend naar manieren om het slimmer en efficiënter te doen. Een voorbeeld hiervan is de keuze voor de netwerkleveranciers, maar ook de overeenkomst met T-Mobile om opstelpunten te delen. De samenwerking met Eurofiber verzekert Tele2 van de noodzakelijke glasvezelverbindingen om de grote hoeveelheid aan data te verwerken.

Ernst Jan van Rooijen, CEO Tele2 Nederland: “Wij willen op een slimme manier een hoogwaardig 4G-netwerk bouwen in heel Nederland. Dat doen wij onder andere door te kijken hoe wij kunnen profiteren van bestaande infrastructuur en opstelpunten. De samenwerking met Eurofiber is een belangrijk onderdeel van deze strategie en wij zijn blij dat wij kunnen profiteren van hun uitstekende dekking door heel het land.”

 

Bron: echtemannen.nl

Tele2 gaat router met 4g-verbinding verkopen in Nederland
Internetprovider Tele2 gaat een router verkopen waarmee consumenten thuis via 4g online kunnen. Dat zegt de provider tegen Tweakers.net. De 4g-verbinding geldt daarbij als alternatief voor bedraad internet via bijvoorbeeld kabel of adsl.

Details over de abonnementen ontbreken nog, maar het is al wel duidelijk dat de router voor een beperkt aantal klanten beschikbaar zal zijn; het lte-netwerk van Tele2 biedt alleen dekking in een klein deel van het land, namelijk in delen van de steden Utrecht, Amsterdam, Almere en Haarlem. "Het is een alternatief voor klanten die geen verbinding hebben met bedrade netwerken", zegt woordvoerder Jan Willem te Gussinklo. "Dat kan bijvoorbeeld in het centrum van steden zijn."

Dergelijke klanten kunnen een Huawei B593-router krijgen, die vervolgens op een strategische plek in huis moet worden neergezet voor een goed bereik. Het lte-netwerk van Tele2 werkt op de 2,6GHz-frequenties die de provider dit voorjaar in gebruik nam. Deze hoge frequentie maakt dat het signaal slecht kan doordringen in gebouwen. De router midden in huis of in de meterkast plaatsen, zoals veel mensen doen met kabel of adsl, is bij 4g nog niet goed mogelijk. De router presteert het beste als hij dicht bij een raam wordt geplaatst.

Tweakers.net kon de router al enige tijd proberen voor een achtergrondverhaal over 4g. In die tests bleek dat de snelheid van moment tot moment nog behoorlijk kan wisselen, net als de pingtijden. Desondanks ligt de snelheid hoog; maximaal behaalde de router snelheden van 45Mbps, veelal bleek 20-30Mbps haalbaar. Dat is gelijk aan de snelheid van adsl- en kabel-abonnementen in het goedkope en middensegment.

Het is onduidelijk wanneer Tele2 meer bekendmaakt over de abonnementen voor internet thuis via 4g. Er zouden al wel tests zijn gedaan bij klanten die bij wijze van proef de router konden gaan gebruiken. Daarnaast biedt Tele2 mobiel internet via 4g met dongles. Tele2 is de eerste die de optie van 4g-internet voor thuis aanbiedt aan consumenten in Nederland.

Bron: Tweakers.net

Tele2 gaat concurrentie aan via glasvezel
DIEMEN - Telecomaanbieder Tele2 gaat vanaf deze week voor het eerst glasvezel abonnementen aanbieden aan consumenten. In november worden de eerste klanten aangesloten. Dat meldde het bedrijf zondag aan het ANP.

Het bedrijf wil zijn toetreding tot deze markt langzaam opbouwen en begint daarom met het aanbieden van abonnementen in Leeuwarden, Enschede, Hooffddorp en Almere. "In deze grotere steden denken we op dit moment het meeste potentie te hebben. Klanten die in andere gebieden zitten, kunnen zich aanmelden, maar moeten even wachten'', zei Herwin van der Kamp, directeur consumentenmarkt van Tele2.

Glasvezel
Het bedrijf betreedt de markt voor internet, televisie en telefonie via het supersnelle glasvezelnetwerk relatief laat. Marktleider KPN begon zo'n 3 jaar geleden met het groter inzetten op glasvezel. Inmiddels zijn zo'n 1 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op een glasvezelnetwerk.

"We wilden eerst rustig kijken waar de markt heen gaat en eerst veranderingen doorvoeren in ons mobiele aanbod. De introductie van ons mobiele abonnement SmartMix begin dit jaar, werd positief ontvangen. Keuzevrijheid staat hier centraal. Deze lijn willen we doortrekken naar glasvezel'', zegt Van der Kamp.

Basispakket
Tele2 wil klanten standaard een basispakket televisie bieden, internet met een up- en downloadsnelheid van 40 megabit per seconde en zowel mobiele als vaste telefonie voor 42,50 euro per maand. Als klanten bijvoorbeeld extra zenders willen of extra internetsnelheid, betalen ze daar extra voor. "Bij onze concurrenten heb je alleen de keuze alles of niets. Wij willen dat klanten kunnen kiezen.''

Volgens het bedrijf is nu het juiste moment aangebroken voor Tele2 om in glasvezel te stappen, omdat het bekendheid krijgt bij een breder publiek dan alleen de techneuten. "Vroeger was het idee dat glasvezel heel duur en ingewikkeld was. Omdat we steeds meer doen via internet, is er een breder publiek voor glasvezel, maar je moet mensen nog wel aan de hand nemen'', zei Van der Kamp. Daarom wil het bedrijf een gebruiksklare oplossing bieden. "Als onze monteur de deur uit loopt, weet je meteen hoe ons televisieproduct werkt, is het idee.''

Bron: Tele2-gaat-concurrentie-aan-via-glasvezel
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
abmg00:10:16
overbeek00:22:21
Bill03:17:04
leodadit 1 dag
rascalliM 1 dag
Gilex 1 dag
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

01 januari 2015, 14:10
Gelukkig nieuwjaar aan iedereen! Kiss

31 december 2014, 23:17
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

14 juli 2013, 00:37
Zeer snelle site dit nu. Grin

22 maart 2013, 11:36
Lekker rustig hier de laatste tijd!! Clap

01 januari 2013, 21:34
Iedereen een gelukkig en gezond 2013!