obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Help de helpdesk!
 Onderwerp afdrukken
PowerPlugs
Solver
Redelijk nieuw fenomeen.


Een PowerPlug zorgt voor een bedrade verbinding tussen twee (of meer) stroompunten in huis. Deze kunnen dus gebruikt worden om een bekabelde verbinding binnenshuis via het stroomnet te realiseren.

De daadwerkelijk behaalde snelheid is sterk afhankelijk van het merk/type van de powerplug. Bij mij thuis haalde de Devolo 200 AV een aanmerkelijk grotere snelheid (40%) als de NetGear 200. Echter zijn de configuratie mogelijkheden en de stabiliteit van de software (niet dat je die veel gebruikt) van de NetGear weer beter.

Indien je het stroomnet wilt gebruiken om elders in je huis een TV decoder aan te sluiten, dien je er rekening mee te houden dat ook hier weer geldt dat de snelheid sterk afhankelijk is van van de bekabeling. Sluit echter een dergelijke adapter NOOIT indirekt aan (dus via een stroomverdeler) maaruitsluitend rechtstreeks via een wandcontactdoos. De bekabeling achter een wandcontactdoos is namelijk een massieve koperen ader, en bij stekkerdozen zijn dit gebundelde koperdraden. Dit gaat ten koste van de snelheid.

Via 2 verleng dozen haal ik 11 Mbps, maar rechtstreeks op de stopcontacten werdt dit 9x zo snel (90Mbps), en de Davolink adapters haalden bijna 80% van de vermeldde snelheid, dus 180Mbps Wink

Voor gebruik met een TV decoderdien je wel te kiezen voor een merk die QoS (Quality of Service) ondersteund, zodat je prioriteit kan toekennen aan een bepaalde powerplug gebruik makend van het UDP protocol.
Gewijzigd door Solver op 25 november 2010, 19:17
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'PowerPlugs', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Advertentie