obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Vermeld afstand tot telefooncentrale en post je ADSL
 Onderwerp afdrukken
Snelheid 20 mb pakket
cammikaze

Quote

piwikiwi schreef:
Aanvulling: Tele2 claimt "tot 20MB".

Mijn snelheid zojuist gemeten met de UPC speedcheck: 4575 kbps, dat is dus:

=4.575 Mbps [Megabit-per-second]
=4575 Kbps [Kilobit-per-second]
=0.572 MB/sec [Megabyte-per-second]
=571.875 KB/sec [Kilobyte-per-second]

Dus 0.6MB, toch??

Dat lijkt nergens op!


Je gebruikt de verkeerde eenheden Cool het abbo is tot 20Mbits en niet tot 20 MBytes. Maar dat neemt niet weg dat je inderdaad een erg lage snelheid hebt, ongeveer 1/4 van het totaal, en dat is inderdaad een erg lage snelheid voor het 20 Mb abbo.
Wat heeft de klantenservice tot nu toe voor je gedaan ?
 
Monk
tv decoder uitzetten en als je dan nog steeds die snelheid hebt dan kan je zo weg bij ze omdat ze als minimum 6mb moeten leveren (zat zelf op 6,5 dus kon helaas niet van hun wurgcontract af)

gauw opzeggen en andere kiezen
 
piwikiwi
Ja bedankt, ik voelde al nattigheid met die getallen, maar het abbo staat bij Tele2 wel echt als 20MB (hoofdletters) al vermoedde ik wel dat dat niet klopte (lekker snel!)

Maar goed, dan houd ik toch maar 4.6Mb (kleine "b") over.

De klantenservice heeft het tot dusver erg druk gehad met mijn kredietwaardigheid afkeuren (bleek later ongegrond, goh), de dienst 3 maanden voor de afgesproken datum te leveren (ik mag twee maanden terug claimen, prima) en met het nogmaals op leveren van de verbinding toen die echt helemaal niet werkte.
Ik zal ze morgen eens gaan lastig vallen.

Heb je niet recht op een redelijke benadering van de "tot 20mb/MB/Mb/mB"" claim?

bedankt!Smile
 
piwikiwi
@Monk: heb niet eens een decoder!

Ben benieuwd wat er gebeurt als die 6mb niet gehaald kan worden (ivm "gratis laptop"Shock )

Staat dat ergens?
 
cammikaze
Wat voor snelheid krijg je met de test van T2 zelf ? want daar zullen ze je vast naar verwijzen bij de klanten service


"Q" Mijn internet is traag

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot traag internet. Het is belangrijk te bepalen of de verbinding daadwerkelijk traag is of dat het om bepaalde websites gaat. Om dit goed te kunnen testen, moet de computer direct met een kabel aangesloten zijn op de modem van Tele2.

Open de Internet Explorer en ga naar de volgende pagina: http://www2.tele2.nl/100mb.bin. Dit bestand kunt u downloaden. De snelheid van het downloaden moet uw abonnementssnelheid benaderen.

Abonnementssnelheid


realistisch te behalen snelheid
2 Mbit 200 kbyte/s
4 Mbit 400 kbyte/s
Tot 20 Mbit minimaal 600 kbyte/s

De laatste waarde is afhankelijk van de kwaliteit van uw telefoonlijn en de afstand tot de wijkcentrale. Als de verbinding trager is dan in de tabel aangegeven, kunnen de volgende punten effect hebben op de snelheid:

· De TV-decoder. Als deze aanstaat, wordt verbinding gemaakt en worden gegevens verzonden. Om de maximale snelheid te bereiken met uw verbinding moet de decoder uit staan.· Programma’s geïnstalleerd op uw computer, filesharingprogramma’s en online spellen.

· Spyware en virussen die ongewild op uw computer terecht zijn gekomen; installeer hiervoor een goede virusscanner en firewall.

· Uw aansluitsituatie. De afstand van het punt waar de telefoonlijn binnenkomt (het zogenaamde IS/RA-punt) tot aan het modem mag niet meer dan 2 meter zijn.

Is de snelheid wel voldoende als u verbonden bent met een netwerkkabel, maar niet als u draadloos bent verbonden; controleer dan het volgende:

· Wees er zeker van dat uw computer verbonden is met uw eigen netwerk en niet met een ander draadloos netwerk in uw omgeving.

· De kwaliteit van de verbinding; - Apparaten die dicht bij de Tele2-modem staan, kunnen storing veroorzaken - Betonnen muren hebben invloed op de kwaliteit van de verbinding. In beide gevallen kunt u proberen de modem te verplaatsen om een betere verbinding te krijgen.

Ervaart u alleen bij specifieke websites vertraging, dan ligt dit niet aan uw eigen internetverbinding. De volgende punten hebben invloed op de snelheid:

· Bepaalde websites werken met een beveiliging waardoor het trager werkt. Hier kan het goed instellen van uw firewall effect op hebben.

· De inhoud van een website moet van een andere computer (een server) over het internet naar uw computer gehaald worden. Als deze andere computer niet snel genoeg is of heel veel mensen proberen tegelijk de website te bekijken, kan dit eruit zien alsof de website traag is.

· Ook de snelheid van de verbinding die deze server heeft met het internet, heeft invloed op hoe snel de informatie bij u aankomt. "Q"

o ja had de site nog eens bekeken en er staat toch echt Mb Cool
Gewijzigd door cammikaze op 07 december 2008, 21:53
 
piwikiwi
Verhip, nu staat er inderdaad 20Mb (kleine b)....ik zal wel teveel achter mijn computer zitten, ik vul in mijn hoofd de webpagina alvast in terwijl ik er op wacht ;-) .

Ik check die tele2 speedtest wel (eerst even vinden).

bedankt!
 
piwikiwi
Bij de Tele2 test is mijn snelheid nog niet eens zo slecht; 1.18MB/s (hoofdletters).

=9.44 Mbps [Megabit-per-second]
=9440 Kbps [Kilobit-per-second]
=1.18 MB/sec [Megabyte-per-second]
=1180 KB/sec [Kilobyte-per-second]

In de tekst staat dat deze download uw abbo.snelheid moet BENADEREN, met vervolgens een andere tabel met "realistische" waarden. De door mij gemeten waarde benadert NIET mijn abbo. maar komt wel boven de "realistische" waarde uit.

In hoeverre moeten die waarden elkaar benaderen bij de officiele test?

(puzzled)

bedankt!
 
cammikaze

Quote

WhiteWidow schreef:
Haha op de forum van Ziggo zie je ze speed screens showe he.. hoe snel ze downloade.. hun gaan zoo hard... hun genieten lekker van hun internet Pfft ... bij adsl zie je ze alleen maar huilen en knoteren ... tsja goedkoop maaaaar....


Ik heb @home(basis) ziggo gehad, ik betaalde toen evenveel voor 4Mb als ik nu bij tele2 betaal voor 9.5Mb. En dan heb ik bij T2 ook nog tfn erbij. Wat ik hiermee wil zeggen is dat als je via kabel sneller wil je gelijk een flinke smak geld kwijt bent wil je 9Mb down. hebben, dus neem ik die 10Mb verlies van T2 er wel bij. En dat is jammer. De fout van T2 is gewoon dat ze tot 20Mb aanbieden maar je eigentlijk, in 90% v/d gevallen, maar de helft max. haalt. En wat downloaden betreft, ook bij ziggo moest ik er een payserver bij nemen om fatsoendelijk te dowmloaden dus dat maakte niet veel verschil. UPC heeft als nadeel dat ze je VERPLICHTEN om ook radio en TV via hun af te nemen. anders kun je geen internetabbo krijgen, en dat is wat me weer stoort aan UPC.
Zo zie je dat alles zijn voor en nadelen heeft, je kunt wel gaan shoppen naar de snelste maar daar betaal je dan wel voor, en dat is nu net wat veel mensen niet kunnen tegenwoordig. En dat ADSL eigentlijk achterhaald is ben ik met je eens, maar ja het is en blijft wel nog goedkoper dan kabel e.d. Cool
Voorlopig blijf ik bij T2, aangezien ik nog geen goed alternatief ben tegengekomen.

Oude @home:
284341495

T2 nu:
369202043
Gewijzigd door cammikaze op 08 december 2008, 12:35
 
hutsefluts
6 weken lid, 20Mb int + telefonie van tele2, 934 meter van de centrale & draadloos met een siemens 108 aan de davolink.


406578092

I'm happy Grin
Gewijzigd door hutsefluts op 08 februari 2009, 01:33
 
Bill
@Esra. Je download is geweldig maar je upload is bedroevend.

Doe de test eens opnieuw! Deze waarden lijken me niet te kloppen.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Snelheid 20 mb pakket', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Te verwachten snelheid Internet tot 50 Mbit/s via VDSL : 6 06 jun 2016
Download snelheid Algemeen : 1 06 mei 2016
problemen draadloze snelheid. Internet tot 50 Mbit/s via VDSL : 11 13 feb 2014
Snelheid ADSL-verbinding ingestort Snelheid : 16 15 okt 2011
[Ervaring] Ontbinding contract door te lage snelheid voor HD TV diensten : 17 23 mei 2011
Advertentie