obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Klacht klantenservice
Saskia1982
Gisteren 06 augustus 2013 kon ik vanaf 18:30 niet meer bellen, gebeld worden en niet meer internetten. Na verschillende pogingen bleef alles uit. Vanochtend maar gebeld met Tele2 met ons huisnummer naar een 0900 nummer en daar begon alle ellende. Ik kreeg een jonge man aan de telefoon waarvan ik van mening ben dat die lekker naar huis moet gaan omdat die overkwam alsof hij geen zin had om te werken. Ik vertelde hem dat ik vanaf gisteren niet meer kon bellen en internetten. Hij ging mijn gegevens na en vroeg me of ik na een telefoon winkel was geweest om mijn simkaart te activeren. Waarop ik antwoorden nee. Hij zei o nou dan weet ik het ook niet. Ik stuur wel een nieuwe simkaart toe en die zal er binnen 4 werkdagen zijn. Ik was verbouwereerd en ging accoord. Vroeg nog wel of ik dan een compensatie kreeg omdat ik onterecht nou niet kan bellen. Waarop hij antwoorden ik geef u wel een vergoeding van €2. Ik had opgehangen en kon het niet geloven en heb terug gebeld en kreeg een aardig meisje aan de telefoon die alles ging nazoeken. Ze vroeg of haar collega ook de simkaart nummer had gecontroleerd. Nee antwoorden ik. Ze wilde dit met me controleren en nou bleek de nummers niet te kloppen. Ze wilde het aanpassen maar ze hadden een storing. Of ik later wilde terug bellen. Ik had met haar opgehangen en was boos dat ik niet werd geholpen. 5 minuten later gaat m'n huis telefoon en de mevr van de Tele2 belde terug dat de storing verholpen was. ( heel netjes). Ze ging proberen mijn simkaart nummer aan te passen maar kon niet meer omdat haar collega al een nieuwe simkaart had aangevraagd. Als deze jonge man nou dit ook had gedaan had ik nu kunnen bellen. Maar goed daarnaast gaf ze me aan dat er op mijn nummer en Januari en februari een simkaart is aangevraagd maar ik heb niks aangevraagd en zeker ook niks binnen gekregen. Ik gaf aan dat er misschien fraude gepleegd wordt maar kon ze geen antwoord opgeven, wie wat waar had aangevraagd. Gaf er aan als ze toch een simkaart hadden aangevraagd ik geen nieuw nummer kan krijgen dan weet ik zeker dat ik save zit. Nee dit kon niet want ze konden alleen maar een nieuw nummer aanvragen als er overlast is?!!!
Al met al zit ik nu 4 dagen zonder telefoon, een vergoeding van maar liefst €2 en ik zit nog in het ongewisse wie er 2 simkaarten heeft aangevraagd.

Tele2 heeft een goed dekkend netwerk maar daar is ook alles mee gezegd want de rest van Tele2 is netjes uitgedrukt... WAARDELOOS!!!
 
seawave
"Tele2 heeft een goed werkend netwerk"
Tele2 "fietst" over het slechtste dekkende netwerk namelijk T-mobile, en zit op de tweede rang net zoals bij Kpn.

Vodafone
en Kpn lopen een paar kilometer voor, zeker wat betreft dekking en 4G.
Het 4G gebeuren waar Tele2 zo druk over is gaat nog een hele tijd duren T-mobile is namelijk nu aan het uitrollen en daarna komt Tele2 pas aan de beurt.
Ontopic: Kan me het helemaal voorstellen de niet-service van Tele2 b.v. dat eeuwige gehannes van de witte en de rode simkaarten,..daar lijkt ook geen einde aan te komen, prutsers,..
Administratief is Tele2 al net zo warrig als met de serviceverlening, zeker met terugbellen/terugkoppelen en natuurlijk het is overal wel wat, maar ik moet helaas concluderen dat het zwarte schaap met recht bij Tele2 hoort, kan er niks positiever van maken,..
 
bob2013
In juli van dit jaar hield mijn modem er gewoon mee op: geen tv, geen telefoon, geen internet meer. Met de gsm naar de klanten-'service' van Tele 2 gebeld (geloof me, meneer Aragorn, dat kost beduidend méér dan "oh waar klagen jullie over" 7,5 cent!) en mij werd een nieuw modem opgestuurd. Gebeurde ook, daarover geen klagen, echter: met het nieuwe modem is het absoluut niet meer mogelijk om een draadloos netwerk te maken.

Van de klanten-'service' (andermaal beduidend méér dan 7,5 cent, luistert u, meneer Aragorn?) geen enkele zinnige reactie ontvangen, anders dan: "oh, een Mac, ja maar dat wordt ook niet ondersteund, dat moet je maar aan Apple vragen". En daarmee was voor Tele2 de kous af. Deed me denken aan die keer dat diezelfde klanten-'service' mij adviseerde om contact op te nemen met Siemens, want Tele2 zette toch echt niet telkens opnieuw weer de al vier keer uitgezette voicemail aan. En bij mijn vriendin idem dito, alleen moest zij contact opnemen met Philips, want Tele2 zette toch echt steeds opnieuw weer de al vier keer uitgezette voicemail aan.

Het 'hulpvaardige' Tele2-forum (dat andere) wist de oplossing: "dan laat je 'm toch lekker aan een draadje hangen", alleen, snuggere, dan heb ik dus geen internet meer op alle andere apparaten die op het draadloze netwerk wachten, duh. Omdat ik dat antwoord van de forumspecialist niet als oplossing zag, heb ik de navolgende weken de heren forumspecialisten achter mijn vodden aan gehad (uiteraard ben ik verbannen, want zolang zetten de paranoïde heren Aragorn en jithkoch zich wel voor de 'goede' zaak in) — maar dat terzijde.

De tijd verliep en ik zat met slechts beperkte diensten van Tele2 zat (ze adverteren toch echt met draadloos internet en gratis gebruik van een draadloos modem, dat je weliswaar aan een draadje moet laten hangen, maar ach). Tele2 deed geen enkele poging om tot een oplossing te komen en dus heb ik mijn abonnement bij Tele2 opgezegd. Op 20 september jongstleden heb ik stilletjes gejuicht, omdat ik dacht eindelijk verlost te zijn van het meest chaotische en wanpresterende bedrijf dat ik ooit ben tegengekomen in mijn toch niet zo heel korte leven.

Nu, ruim vijf weken later ben ik nog steeds met de klanten-‘service’ in de clinch om recht te breien wat Tele2 krom gemaakt heeft. En dat houdt niet op bij mijn tenen.

19 september 2013 was de laatste dag van mijn abonnement bij Tele2. Ik heb vanaf de dag erna geen enkele dienst meer van Tele2 afgenomen en de einddatum is ook door Tele2 in hun schrijven aan mij van 23 augustus 2013 bevestigd. Op de allerlaatste factuur bracht Tele2 mij echter 01-09-13 t/m 30-09-13 in rekening. Dus gereclameerd en de week erna gereclameerd en de week daarna en daarna.

Van Tele2 hoor ik bij ieder contact tegenstrijdige informatie, maar nooit de juiste:
- mijn abonnement zou wel degelijk op 30 september eindigen;
- ik heb een maand opzegtermijn, dus kan ik nooit een gedeelte van de maand gerestitueerd krijgen (?!?!?);
- nee, 01-09-13 t/m 30-09-13 is de datum van de factuur (?!?!?);
- mijn abonnement eindigde op 23 september staat in het systeem (maar waarom, oh snuggere, communiceert u dan naar mij toe een andere einddatum en waarom heb ik op 20 september al geen Tele2 meer?);
- etc., etc.

Afgelopen vrijdag kreeg ik eindelijk een credit nota van Tele2, ten bedrage van €11,07. Geen enkele uitleg over hoe men aan dat bedrag is gekomen en hoe ik ook reken en tel, ik kom nooit, maar dan ook echt nooit op dat bedrag uit. Geprobeerd om contact te krijgen met de klanten-‘service’, maar die waren te druk bezig om de telefoon op te nemen, een e-mail te ontvangen (?!?!?) of aan een chatsessie deel te nemen. Geweldig toch, zo’n klanten-‘service’ die op geen enkele, maar dan ook echt géén enkele wijze bereikbaar is?

Vandaag een tweede credit nota ontvangen van Tele2, ditmaal met geheel andere getallen (€14,65) dan op de credit nota van één werkdag tevoren — maar evengoed niet correct. Ook nu weer geen tekst en uitleg over hoe men aan dat bedrag komt, maar -andermaal- hoe ik ook reken of tel, ik kom nooit, maar dan ook echt helemaal nooit op dat bedrag uit. Zojuist dan dus nog maar eens geprobeerd om contact te krijgen met de klanten-‘service’ van Tele2 om die mensen aan het verstand te brengen dat mijn abonnement liep tot en met 19 september, zoals ze zelf in hun brief aan mij hebben gecommuniceerd en wat dan wel het juiste te restitueren bedrag had moeten zijn.

Vandaag had ik wel contact met de klanten-‘service’ (woehoe!), maar ik krijg daar vandaag nog weer andere informatie te horen dan in alle contactmomenten van de afgelopen maand: “Ik zie dat u op 11-10 hier telefonische contact over heeft gehad, daar is afgesproken dat u recht heeft op een vergoeding van € 14.65.” Voor alle duidelijkheid: ik heb dus op 11 oktober géén telefonisch contact gehad met Tele2 en er is in de gehele afgelopen maand géén enkel bedrag afgesproken. Maar, laten we even aannemen, for the sake of argument, dat dat wel afgesproken zou zijn: waarom krijg ik dan afgelopen vrijdag een totaal andere credit nota, die zelfs volgens de laatste informatie van Tele2 door niemand is ‘afgesproken’? Doet daar nu werkelijk iedereen maar lukraak iets, naast elkaar door en zonder iets met wie dan ook te communiceren? Mijn verwondering over dat bedrijf stijgt met de minuut.

Tele2 zegt dat mij 10 dagen teveel in rekening zijn gebracht (dat is toch al een stap vooruit, want tot op heden sprak Tele2 over geen enkele dag teveel, maar ook over 8 dagen teveel (hoezo chaotische administratie?); moet echter zijn: 11 dagen teveel betaald. Blijft vreemd dat de tien dagen teveel betaald bij Tele2 neerkomt op €14,65 en mijn elf dagen teveel op €15,22 (hoezo chaotische administratie?). Is een eenvoudig rekensommetje nu werkelijk te moeilijk?

Abonnementsperiode van 01-09-13 t/m 19-09-13, is 19 dagen. In rekening gebracht zijn 30 dagen, teveel betaald dus 11 dagen. In rekening gebracht voor 30 dagen is €41,52, dat is dus €1,384 per dag. Elf keer €1,384 is €15,22. Hoe ik ook reken of tel, ik kom nooit op €14,65 uit, ook niet voor 10 dagen, zoals Tele2 zichzelf rijk rekent. Op €11,07 kom ik evenmin uit, om het even welk aantal dagen in rekening zouden zijn gebracht.

Op 20 september jongstleden dacht ik stilletjes te kunnen juichen, omdat ik eindelijk verlost zou zijn van de ramp die Tele2 heet. Vandaag weet ik beter. Zal ik ooit weer rustig kunnen slapen? Spreek me dus niet over de klanten-'service' van Tele2.
 
bob2013
Maar het kan nog mooier! Zojuist, 23:37 uur een e-mail ontvangen van Tele2:

"Tele2 kon uw factuur van 15,22 niet automatisch afschrijven. Wij verzoeken u alsnog deze factuur te voldoen op bankrek.nr. 575478853 o.v.v. factuurnr. NL13039xxxxx.

TELE2 klantenservice"

Ik begrijp dus dat Tele2 mij nu elf dagen extra in rekening wil brengen in plaats van restitueren? Dit geloof je toch gewoon niet meer?!?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Klacht klantenservice', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Bereikbaarheid klantenservice@tele2.com OFFLINE? Klacht over Tele2 : 3 20 feb 2016
Ontevreden over tele 2 en haar klantenservice incl forum en webcare! Klacht over Tele2 : 4 08 sep 2015
ik mag hier serieus mijn klacht doen? of ..... Klacht over Tele2 : 5 08 sep 2015
Zeer Slechte Klantenservice Klacht over Tele2 : 2 30 aug 2012
wachttijden klantenservice Algemeen : 2 06 dec 2011