obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Günther Vogelpoel wordt nieuwe Area Director West Europe Tele2
cornfed
Günther Vogelpoel, Directeur Consumentenmarkt van Tele2 Nederland, is benoemd tot nieuwe Market Area Director West Europa en CEO van Tele2 Nederland. De benoemingen zijn effectief per 1 mei 2011. Hij volgt Henrik Ringmar op die het bedrijf zal verlaten. Günther Vogelpoel werkt nu 12 jaar binnen Tele2 en heeft meerdere functies bekleed, waaronder Directeur Consumentenmarkt van Tele2 Nederland, Chief Operating Officer en Regional Director Customer Operations Tele2 Benelux, UK & Ierland. In zijn nieuwe rol als Area Director West Europa wil hij zich met Tele2 vooral gaan richten op operational excellence en loyale klanten.

Bron: © 2000 - 2011 Telecompaper


Vogelpoel is wel een bekend gezicht van Tele2.
Ben benieuwd wie hem gaat opvolgen en of dat wijzigingen brengt in de communicatie met de klanten.
Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
cornfed
Een interessant stukje op Telecompaper.nl over dit onderwerp:

Gaat Vogelpoel Tele2 in West-Europa versterken of verkopen?
maandag 7 maart 2011 | 16:45 CET | Auteur: Tim Poulus


Tele2 maakt een aantal managementwijzigingen bekend. Henrik Ringmar vertrekt als CEO van Tele2 NL en wordt per 1 mei opgevolgd door Günther Vogelpoel (nu directeur Consumenten bij Tele2 NL). Günther wordt tevens directeur van de regio West-Europa, die naast Nederland ook Duitsland en Oostenrijk omvat.

Om te beginnen de uitdagingen voor Günther Vogelpoel. Tele2 gaat in Nederland opschuiven van MVNO naar MNO door zelf een mobiel netwerk aan te leggen. Eerst wordt de veiling, wellicht eind dit jaar, van ‘laag’ spectrum (800/900 MHz) afgewacht, dus hij zal zich moeten bezighouden met de veiling en vervolgens, als alles goed gaat, met de aanleg. Daarnaast dringt men bij Tele2 aan op openstelling van de analoge kabel, in de perceptie van Tele2 een essentieel onderdeel van de triple play en een cruciale differentiator voor Ziggo, UPC en de andere kabelbedrijven. Verder is er het aanbod op de TV-markt, dat door de komst van digitale en interactieve TV onderhevig is aan de krachten van de innovatie. Gaat Tele2 mee op het pad van de ‘connected TV’? Ten slotte zal hij de integratie van BBned moeten begeleiden en, samen met de vers benoemde Hein Boot als hoofd Business, een antwoord moeten formuleren op de aanval op de zakelijke markt die is ingezet door Vodafone (in samenwerking met Eurofiber, meer gericht op de bovenkant van de markt, maar met de ambitie de nummer 2 te worden), Ziggo en UPC.

Er is echter ook een geheel ander aspect aan de duo-benoeming van Günther tot hoofd Nederland en hoofd West-Europa. Ieder kwartaal wijst het moederbedrijf fijntjes op de eis die het stelt aan alle landenoperaties: zij moeten in hun markt tot de Top 2 kunnen behoren in termen van abonnees (vandaar ook de naam: Tele2). Voor alle onderdelen van de regio West-Europa is dat een onhaalbare doelstelling – zonder de ‘science-fiction’ van een baanbrekende overname. Mocht Deutsche Telekom nog eens uit Nederland willen vertrekken, dan zal men Günther wel weten te vinden.

Erg realistisch is de Top 2 positie dus niet, en dat roept de vraag op: is de duo-benoeming wellicht bedoeld om van deze drie onderdelen af te komen? Is de opdracht aan de nieuwe topman een koper te vinden voor de Nederlandse, de Duitse en de Oostenrijkse bedrijven? Wij hebben al eerder gespeculeerd op de lange-termijnplannen van het Zweedse hoofdkantoor, en bij speculatie zal het voorlopig wel blijven. De vraag is echter wel waarom men in Zweden zo op de Top 2 positie hamert. Mocht het met analoge TV niet lukken, dan neemt wellicht de kans toe dat men de stekker eruit gaat trekken om de aandacht te verleggen naar Oost-Europa en met name Rusland, waar de groei het hoogst is. Als Tele2 NL gelijk gewaardeerd wordt als de groep (6x de EBITDA), dan zou alleen Tele2 NL al pakweg een miljard euro waard zijn. Daar komt nog bij dat het Nederland niet heel goed gaat, iets wat bij de laatste kwartaalcijfers enigszins verdoezeld werd door de overname van BBned. De omzet is in 2010 gedaald met 2 procent tot 614 miljoen euro (zonder BBned zelfs ruim 5% lager). Wel steeg de EBITDA, vooral dankzij de lucratieve breedbandmarkt. Maar met de uitrol van een LTE-netwerk voor de deur, is het de vraag of Zweden bereid is zich te committeren aan de Nederlandse dochter.

Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
kobus1960
Wink Hebben we het hier niet eens eerder over gehad? Einde bericht Tele2? Wink
Ex Tele2, nu Ziggo Cool...
 
cornfed
We zullen wel zien wat uiteindelijk gaat gebeuren met Tele2 NL.
De Zweden moeten wel erg tevreden zijn met Vogelpoel met deze benoeming.
Aangezien het rampzalig klantenbeleid bij Tele2, is dat des te opmerkelijker.
Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
kobus1960
Günther de saneerder, headhunter.
Ex Tele2, nu Ziggo Cool...
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Günther Vogelpoel wordt nieuwe Area Director West Europe Tele2', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
nieuwe simkaart Klacht over Tele2 : 1 24 sep 2019
Netwerknaam plotseling teruggezet naar Tele2 Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 3 26 feb 2018
My Tele2 onbereikbaar gemaakt door Tele2 Klacht over Tele2 : 1 29 sep 2017
Tele2 (geen) webmail. Klacht over Tele2 : 2 13 sep 2017
Tele2 NAT-Type Gameconsole. Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 5 08 aug 2017