obey-robots.txt
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
geen upload via LAN aansluiting
jjonkie
Ik heb het volgende probleem:

Mijn upload via mijn LAN kabel is nul. Via Wifi kan ik wel uploaden maar dan haal ik lang niet het maximale uit mijn 20 mbit abbo (tele2)

speedtest.net laat het volgende zien voor mijn WIFI verbinding

359967637

Voor wifi kan ik daar mee leven.

Via LAN haal ik 11000kb/s down maar helemaal niks up. Ik heb mijn desktop aangesloten op een ZYXEL 2602hw-C61 met een CAT 5 kabel.

De upload was altijd prima maar ik ben aan het pielen geweest met ports enzo om nas aan de praat te krijgen (niet gelukt dus staat weer in de doos)

Weet iemand hoe ik een standaard config weer op mijn modem krijg zodat ik in ieder geval weer via LAN kan internetten. ?

Of iemand een idee welke dingen ik even in mijn modem moet bekijken.

bedankt alvast
Gewijzigd door jjonkie op 21 november 2008, 21:27
 
cornfed
Heel eenvoudig. Zorg voor een fabrieksreset.
Duw een pennetje of satestokje in het INIT gat en zet de router aan. Even blijven vasthouden tot hij reset. Klaar.
 
jjonkie
Dit was ook een van de dingen die als eerste bij me op kwam. Maar helaas ook dit helpt niet !

nog meer tips ?
 
cornfed
Is dat met de ZyXel of niet?
Mijn tip werkt alleen zónder Zyxel.

Gebruik je wel LAN 3 en LAN 4 op de Tele2/Davolink modem/router?

Want dat is geen modem, maar een modem met router.
Als je een extra router aan de Davolink wilt koppelen, moet je extra instellingen plegen.



 
jjonkie

Quote

jjonkie schreef:
Ik heb mijn desktop aangesloten op een ZYXEL 2602hw-C61 met een CAT 5 kabel.



Ik heb dus wel een zyxel adsl modem/router zie ts
 
cornfed
Dan moet je precies uitleggen hoe je netwerk in elkaar steekt.
En welke abonnement je hebt.

 
jjonkie
Ook dat staat wel in mijn topic start Smile

Maar omdat ik elke hulp kan gebruiken zal ik het nog even samenvatten:

TELE 2 20mbit met telefonie
ZYXEL 2602HW-C61
aangesloten via een CAT 5 UTP
op een windows XP SP3 machine via onboard lan 100mbit(nvidia ethernet)
verder niets. de NAS (synlogy DS207+) staat werkloos in een doos dus die kan butien beschouwing blijven

Als ik mijn desktop via WLan laat connecten krijg ik wel een UP maar met LAN connect helemaal geen UP
 
cornfed
Aha, normaal is een abonnement 20Mbit met telefonie altijd met een Davolink router.
Die is noodzakelijk voor Tele2 telefonie en om een verbinding te krijgen met het Tele2 netwerk.
Daar ging ik van uit, namelijk.

Blijkbaar heb jij een andere configuratie.
Welke verbinding heb je ingesteld in de Zyxel router?
En was daarvoor een wachtwoord nodig?

Terugkomend op je probleem:
Je meldde dat een fabrieksreset geen resultaat had.
En je meldde dat via WLAN wel alles werkte en alleen via LAN niet.

Doe eens een ipconfig /all in de DOS-box van je desktop PC en plak hier de resultaten eens.

EDIT:
Je verbinding nu is via Telfort. Leen je een signaal van de buren soms?
Gewijzigd door cornfed op 22 november 2008, 15:33
 
jjonkie
haha, dat meen je niet ik zit op het tele2 forum maar nu je het zegt. Ik heb inderdaad internet van Telfort ! stom ! Vandaar ook je verwarring met het modem. Ik had vroeger tiscali maar dat is nu Telfort..

Maar hopelijk kun je me wel helpen.

C:\>ipconfig /all

Windows IP-configuratie

Host-naam . . . . . . . . . . . .: *****-c2f2c5b
Primair DNS-achtervoegsel. . . . .:
Knooppunttype: . . . . . . . . . .: onbekend
IP-routering ingeschakeld. . . . .: nee
WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee
DNS-achtervoegselzoeklijst. . . . : lokaal

Ethernet-adapter Bluetooth-netwerkverbinding:

Status van medium . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Beschrijving . . . . . . . . . . .:
Bluetooth-apparaat (PAN - Personal Area Network) #3
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-80-5A-20-57-75

Ethernet-adapter LAN-verbinding 2:

Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: lokaal
Beschrijving . . . . . . . . . . .:
NVIDIA nForce Networking Controller
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-19-66-49-D9-12
DHCP ingeshakeld. . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld. : ja
IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.50
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
Lease verkregen . . . . . . . . . : zaterdag 22 november 2008 16:37:46
Lease verlopen . . . . . . . . . : zondag 23 november 2008 0:37:46

C:\>
 
cornfed
Ha, ha. Die is goed. Ik dacht al, hoe komt hij nou aan een verbinding met die apparatuur.

Anyway,

Ik zie niks bijzonders aan je 'uitdraai'.

Heb je een firewall draaien op je pc?
Zo ja, moet je die eens de-activeren en dan nog eens testen.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'geen upload via LAN aansluiting', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Tele2 (geen) webmail. Klacht over Tele2 : 2 13 sep 2017
Opeens geen verbinding meer met Linux Live CD Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 37 21 okt 2015
Geen internet bij toevoegen tv dienst Algemeen : 3 12 okt 2015
Handleiding voor aansluiting van NAS en een IP-cam aan VI-3223u. Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 4 04 aug 2015
Geen internet op Vista laptop Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 5 11 feb 2015