obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Tele2 betreedt vdsl-markt met 60Mbps-abonnement
baatje30
Met dank aan de shout van Anoniempje ben ik gaan zoeken en vanmorgen las ik dit op www.tweakers.net:

Tele2 introduceert in september een nieuwe abonnementsvorm op basis van vdsl2. De internetaanbieder is de eerste provider in Nederland die deze technologie aanbiedt, al is de geografische beschikbaarheid voorlopig nog beperkt.

Het nieuwe 'Fiberpower'- abonnement biedt een downloadsnelheid van 60Mbps en een uploadsnelheid van 6Mbps, en krijgt een prijskaartje van 39,95 euro per maand. Voor tien euro meer kunnen klanten ook bellen via Tele2, zo heeft de telco vrijdag bekendgemaakt. Verder zal het vdsl-product vanaf eind dit jaar verkrijgbaar zijn als onderdeel van het triple-playaanbod van Tele2.

Tele2 is niet van p lan om vdsl in heel Nederland uit te rollen. Vooralsnog is het dekkingsgebied beperkt tot 200.000 huishoudens in 41 middelgrote tot grote steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Eind volgend jaar moet dat aantal huishoudens zijn vervijfvoudigd, en eind 2011 zouden twee miljoen huishoudens bediend moeten kunnen worden.

"Meer dan die twee miljoen zullen het er ook niet worden", zegt Günther Vogelpoel, directeur consumentenzaken bij Tele2, tegenover Tweakers.net. "Tele2 wil een soort garantie kunnen afgeven op de te behalen snelheid; we willen zeker weten dat 30Mbps het absolute minimum is. Mensen moeten daarom binnen een straal van 1500 meter van een wijkcentrale wonen om dit product te kunnen bestellen."

Toch zou Tele2 het liefst heel Nederland voorzien van snel internet, zegt Vogelpoel. "We bieden nu maximaal 20Mbps aan en we beginnen nu pas te merken dat er vraag naar nog snellere abonnementen komt. Daar spelen wij dus op in. Vdsl is aanzienlijk sneller dan adsl en adsl2+, maar we bereiken daarmee niet heel Nederland. We zijn daarom in gesprek met Regge fiber en andere partijen, waaronder gemeenten, om volgend jaar fiber to the home onder de Tele2-vlag uit te rollen."

Tele2 heeft voorlopig bewust voor vdsl gekozen. "We hebben in 2005 ons netwerk voor meer dan 90 procent verglaasd", licht de directeur toe. "We hebben glasvezel tot in onze wijkcentrales en vanaf de wijkcentrale loopt er een koperdraadje naar de huizen. Door onze centrales geschikt te maken voor vdsl2 kunnen we nu relatief eenvoudig sneller internet aanbieden."

Volgens de directeur heeft de provider ervoor gekozen niet het onderste uit de vdsl2-kan te persen. "Technisch kan vdsl2 100Mbps halen. Uit onze veldtests is gebleken dat huishoudens die erg dicht bij een wijkcentrale staan, een heel eind in de buurt van die 100Mbps kunnen komen. Omdat we de geadverteerde snelheid echter zoveel mogelijk willen waarmaken, introduceren we een 60Mbps-abonnement."

Voor het vdsl-abonnement is overigens wel een nieuw modem nodig. Tele2 levert gratis de Comtrend CT-6373. Dit modem beschikt over vier 10/100Mbps-ethernetaansluitingen, twee telefoniepoorten en twee usb-aansluitingen, waarvan één dient als host. Opvallend is dat dit type modem standaard beschikt over een 802.11g-router, maar dat Tele2 Comtrend een speciale serie heeft laten maken waarin standaard al is voorzien in een 802.11n-router.

Update, 9.45 uur - Tele2 heeft telefonisch meer informatie verstrekt over de 802.11n-router.
 
cornfed
EDIT:

Naar de laatste info zal Tele2 zelfstandig hun VDSL plannen uitvouwen onafhankelijk van de KPN/Regg fiber plannen.
In tegenstelling tot mijn eerdere bericht...Frown

Dat betekent dat er VDSL apparatuur komt in de telefooncentrale en klanten die binnen 1500 meter zitten, hebben de mogelijkheid
om dan een VDSL aansluiting te kiezen.
Klanten die buiten het bereik zitten hebben dan pech gehad.
Gewijzigd door cornfed op 28 augustus 2009, 15:07
Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
baatje30
Aha dat is dus waarom ik het nog niet kan aanvragen. Gelukkig heb ik deze week een brief gehad van de gemeente dat wij hier in Hoevelaken ook glasvezel krijgen.

Zou Tele2 dan een directe concurrent worden de glasvezelaanbieder? Of zou het aanbod van KPN op glasvezel groter zijn (denk aan tv zenders e.d.)?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Tele2 betreedt vdsl-markt met 60Mbps-abonnement', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Netwerknaam plotseling teruggezet naar Tele2 Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 3 26 feb 2018
My Tele2 onbereikbaar gemaakt door Tele2 Klacht over Tele2 : 1 29 sep 2017
Tele2 (geen) webmail. Klacht over Tele2 : 2 13 sep 2017
Tele2 NAT-Type Gameconsole. Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 5 08 aug 2017
Tele2 voip: is dat SIP of H.323 Tele2 vaste telefonie via internet (VOIP) : 2 10 jul 2017