obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Tele2 analoge tv vanaf juni verkrijgbaar via UPC en Ziggo!
Bill
logo
Toezichthouder OPTA heeft de definitieve tarieven vastgesteld op basis waarvan kabelaars UPC en Ziggo hun analoge kabelnet moeten openstellen voor derden. Voor de wederverkoop van het standaard analoge televisiepakket, het zogeheten wholesale line rental cable (WLR-C), mag UPC 8,83 euro rekenen. Ziggo mag 8,45 euro in rekening brengen. De kabelbedrijven krijgen 12 weken de tijd om hun kabelsystemen geschikt te maken. Nieuwe toetreders moeten Ziggo en UPC bovendien eenmalig 30.000 euro betalen voor toegang. Er lopen nog bezwaren van zowel de kabelaars als beoogde toetreders, die de maatregelen respectievelijk te ver en niet ver genoeg vinden gaan.

Tariefbesluit WLR-C (UPC en Ziggo)

UPC en Ziggo zijn volgens het marktanalysebesluit omroep verplicht om de analoge kabelaansluitingen door te verkopen aan alternatieve aanbieders. In het tariefbesluit WLR-C staan de groothandelstarieven die UPC en Ziggo moeten rekenen voor het doorverkopen van het standaard analoge televisiepakket. Deze tarieven gelden als inkoopprijs wanneer alternatieve aanbieders het analoge televisiepakket willen doorverkopen.

OPTA heeft 26 november 2009 de tarieven in concept gepubliceerd. Marktpartijen en de Europese Commissie hebben hier vervolgens op kunnen reageren. Deze reacties zijn in dit finale tariefbesluit WLR-C verwerkt. Samen met de implementatiebesluiten voor UPC en Ziggo vormt dit tariefbesluit de definitieve set aan maatregelen van OPTA om concurrentie op de kabelmarkt mogelijk te maken.

Download publicatie (PDF Document - 2.5 MB)Tele2
en Youca hebben concrete plannen om analoge televisie via de kabel te gaan verkopen. Tele2 heeft al een tv-pakket via de telefoonlijn.

Vanaf 1 november is het ook mogelijk internet en tv bij twee verschillende aanbieders af te nemen. Daarnaast start de Opta een procedure om ook het aanbod van digitale televisiepakketten via de kabel open te stellen.

Bronnen:
http://www.villamedia.nl/nieuws/beric...den/45375/
http://www.opta.nl/nl/actueel/recente...e/?id=3146
http://www.nrc.nl/economie/article250...ncurrenten
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Tele2 analoge tv vanaf juni verkrijgbaar via UPC en Ziggo!', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Netwerknaam plotseling teruggezet naar Tele2 Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 3 26 feb 2018
My Tele2 onbereikbaar gemaakt door Tele2 Klacht over Tele2 : 1 29 sep 2017
Tele2 (geen) webmail. Klacht over Tele2 : 2 13 sep 2017
Tele2 NAT-Type Gameconsole. Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 5 08 aug 2017
Tele2 voip: is dat SIP of H.323 Tele2 vaste telefonie via internet (VOIP) : 2 10 jul 2017