obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Aankondiging Cyberaanval Anonymous op Brein, KPN, Tele2, XS4ALL, UPC, Ziggo
Bill

Quote

"Greetings Holland, wij zijn Anonymous. We hebben gezien dat een aantal van jullie providers The Pirate Bay heeft geblokkeerd na het vonnis in de rechtszaak. Wij zijn zeer ontstemd." Zo begint de YouTubevideo waarin een gemaskerde animatiefiguur van hackersgroep Anonymous dreigt Tele2, KPN, Ziggo en UPC aan te vallen. Hieronder zie je de video.

YouTube Video


Echt?

Het is niet duidelijk of de video echt van Anonymous komt, maar de providers nemen de bedreiging serieus. en nemen ze voorzorgsmaatregelen. "Er staan technische mensen stand-by bij ons", zegt de woordvoerder van Ziggo. "We hebben een aantal scenario's geschetst en we zullen onze klanten inlichten als er iets gebeurt."


Tele2
zegt alle zakelijke klanten een mail te hebben gestuurd om hen te informeren over de aanval en de eventuele gevolgen. Meer details wil de woordvoerder niet geven: "we willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn". Hij verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar de websites van de providers en de overheidsinstellingen sturen, in de hoop dat de servers onder de druk bezwijken.

Ook de andere providers zeggen alert te zijn en maatregelen te hebben genomen.
Tweede Kamer doelwit

Op een website die de groep vaak gebruikt staan als doelwit ook de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie neemt de dreiging ook serieus: het heeft sinds dinsdag contact met de bedreigde bedrijven en overheidsinstellingen. De mankracht is verdubbeld, zegt het NCSC.
Blokkade

De spreker in de video zegt dat Anonymous kwaad is over de blokkade van The Pirate Bay door de Nederlandse providers. De providers zijn namelijk door de rechter verplicht om The Pirate Bay te blokkeren. Het hoger beroep in die zaak loopt nog.

Stichting Brein eiste het verbod op The Pirate Bay. Ook zij worden genoemd in de dreigvideo.

Bron: NOS


Quote

De beruchte hackersgroep Anonymous dreigt morgen een grote aanval uit te voeren op Nederlandse internetproviders en de overheid.

De doelen zouden onder meer de stichting BREIN, KPN, Ziggo, Tele2, UPC en XS4All zijn. Op een lijst op de site Pastebin, die de hackers vaker gebruiken, staan ook de websites van de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie houdt sinds afgelopen dinsdag contact met de bedreigde bedrijven en overheidsinstellingen. "We staan klaar voor het geval er inderdaad een cyberaanval komt. We hebben onze mankracht verdubbeld. Zulke dreigingen nemen we altijd serieus", aldus een woordvoerder.
Blokkade Pirate Bay

Reden voor de aanval is de Nederlandse blokkade van downloadsite The Pirate Bay. "Dat stichting BREIN een paar politieke vrienden heeft en een gewoonte om nepbewijs te maken, betekent niet ze de macht zouden moeten hebben om met ons internet te klooien", zegt Anonymous op videowebsite YouTube.

De providers nemen de dreiging zeer serieus. Ze zeggen maatregelen te hebben genomen, maar de woordvoerders willen niet zeggen welke. ,,We willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn, precies", aldus een woordvoerder van Tele2.
Servers bezwijken onder druk

Tele2 verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar zijn website zullen sturen, zodat de servers bezwijken onder de druk. Volgens Ziggo is het nog niet bekend "hoe en langs welke weg ze gaan aanvallen".

De rechtbank in Den Haag had de internetaanbieders opgedragen om The Pirate Bay te blokkeren. De downloadsite werd in 2003 opgericht in Zweden. Via de site kunnen internetters illegaal muziek, films en software uitwisselen. Het is een van de populairste websites in zijn soort. Ziggo noemt het opmerkelijk dat het bedrijf dreigt te worden aangevallen om een vonnis waar het het niet mee eens is.

Bron: RTL Nieuws

Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
kobus1960
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland...rige.dhtml
Ex Tele2, nu Ziggo Cool...
 
cornfed
Ach ja, het zal je kind maar zijn.

Whip
Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Aankondiging Cyberaanval Anonymous op Brein, KPN, Tele2, XS4ALL, UPC, Ziggo', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Netwerknaam plotseling teruggezet naar Tele2 Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 3 26 feb 2018
My Tele2 onbereikbaar gemaakt door Tele2 Klacht over Tele2 : 1 29 sep 2017
Tele2 (geen) webmail. Klacht over Tele2 : 2 13 sep 2017
Tele2 NAT-Type Gameconsole. Netwerk vragen, uitbreidingen en instellingen : 5 08 aug 2017
Tele2 voip: is dat SIP of H.323 Tele2 vaste telefonie via internet (VOIP) : 2 10 jul 2017